Med hjertet i
Nord-Norge!

Laksecamp Lovund

Nova Sea går nye veier for å rekruttere ungdom – og Nordnorsk Kommunikasjon fikk oppdraget med å lage et spennende opplegg for 10.klassingene som deltok, 35 i tallet.
Ungdommene ble utfordret til å lage en «YouTube-hit» om laks, en utfordring de tok på strak arm: -Supert opplegg! Flott – jeg lærer masse! Hele opplegget er nytt, og artigere enn vanlig skole. Det er utfordrende og spennende å lage film, men vi får det til!

2013-10-02 17.42.54 Mads Lenes viser fram en skikkelig rognkjeks til 10.klassingene fra Konsvik.
Foto: Bjørn Leirvik


Artig med film

Nova Sea har lagd et storstilt opplegg for alle 10.klassingene fra Træna, Onøy/Lurøy, Konsvik, Moflag og Lovund. Dette har de gjort med støtte fra bl.a. Norwegian Centers of Expertise (NCE) Aquaculture. 35 oppstemte ungdommer og lærerne deres møttes på Lovund, og ble for anledningen entusiastisk tatt imot på kaia av skuespiller Hallvard Holmen og Nordnorsk Kommunikasjon: – I dag skal vi være ålreite, heie på hverandre, lære om laks og havbruk, lage film og ha det artig, var budskapet fra dem.

Vinneren ble 10. klasse ved Lovund skole. Her kan du se vinneren «Laks er viktig for Norge».

Se samtlige filmer her.

Laksecamp Lovund var lagt opp som en stor rundreise i havbrukets mange jobbmuligheter. Samtidig fikk elevene i oppdrag å konkurrere om å lage den beste reklamefilmen om laks og havbruk – en ”YouTube-hit”. Elevene bledelt inn i fem klassegrupper, laget sine egne ”filmselskap” og så bar det ut i den virkelige verden med mobilene klar til filming. Og ungdommen lot seg tydeligvis inspirere av oppdraget: ”Salmon Bros” fra Lovund/Tomma laget informativ film om laksens betydning, Konsvik produserte action-komedien ”Laks gjør deg bedre” mens Moflag  laget en humor- og spenningsfilm.